Az alapítóról


Kedves Olvasók, kedves Érdeklődők!
 

Varga Katalin vagyok, Budapesten, 1967 decemberében születtem.
38 évesen nem sikerült a gyermekáldás.

Sajnos, korábban volt már elszalasztott spontán lehetőségem, nem vállaltam. Páromnak meg volt már két lánya az előző házasságából. Akkor mi a baj? Miért nem sikerül?

 

 

 

Több mint egyéves próbálkozás után kikötöttünk egy meddőségi központban….  Már nem lehet gyerekem?? Nem lehet gyerekem!! Meddő vagyok?!?!?! Innen tovább kellett mennem egy újabb központba, majd onnan egy harmadikba. 

 

Az első beültetés (IVF, ICSI) ebben a harmadik központban történt. Eredményesen. Nagy szerencsém volt, elsőre sikerült!  2008 decemberében kislányunk született :) 41. születésnapomra vittük haza a kiscsillagot, ráadásul nem sokkal karácsony előtt.
Igazi szülinapi-karácsonyi ajándék lett!

 

Anyukám tanítónő volt, most nyugdíjas, apukám közgazdász, már nem él.
Az általános iskolából 6 évet Németországban jártam egy hagyományos német iskolába, édesapám munkahelyi kiküldtése révén. 1981-ben hazatértünk. 1990-ben a Külkereskedelmi Főiskolán végeztem, német-angol nyelvszakon. Gimnáziumi és főiskolai éveim alatt NB I-es röplabdajátékos és a magyar ifjúsági válogatott kerettagja voltam. Szeretem a sportot és a csapatmunkát. Főiskola után dolgoztam egy-két évig kisebb-nagyobb cégeknél, de igazán nem találtam a helyem. 1994-ben megalapítottam saját nyelviskolámat, magyart tanítottunk külföldieknek. Sokat és szívesen dolgoztam, sikeresek voltunk. A munkám hivatásom is volt egyben. Szerettem ott is az emberekkel foglalkozni.


Kislányunk születése után azonban valahogy megváltozott minden. 2011-ig nyelviskoláztam ugyan, de már nem a kihívás vitt, hanem inkább a rutin. Egyre inkább a lelki sérülések által okozott testi betegségek, tünetek alternatív gyógyítása került előtérbe az életemben. A nyelviskolát hónapra pontosan 17 év után bezártam.
 

2012 tavaszán már majdnem elindítottam egy általános gyógykuckót, amit nagy odaadással szerveztem. Azonban közbeszólt az élet.

Kislányunk olyan pszichoszomatikai-fizikai tüneteket produkált, hogy azonnal mindent félredobtunk, és csak vele foglalkoztunk – gyerekpszichológus, családterapeuta bevonásával. Emellett pedig magammal is fogalkoztam, elindultam egy izgalmas önismereti úton. Aminek talán sosincs vége ...

 

2012 évvégére, az önismereti ösvényen járva, az is kikristályosodott, hogy a reménytelennek, sikertelennek tűnő, nehezített gyermekáldással, várandóssággal van dolgom, a meddőség állapotában és az abból való elmozdulásban szeretnék sorstársakat lelkileg támogatni. Szeretném segítnei őket útjukon, ha megtisztelnek bizalmukkal.

Így kezdtem el szervezni 2013 elején a CsillagKuckó Alternatív Termékenységi Központot, amit 2013 őszén nyitottunk meg.

 

A CsillagKuckó név olyan egyértelműen jött, mint még talán soha semmi. Akkor még kislányunk hatalmas csillagszemei és az, hogy állandóan a csillagokat kémleli, valamint a helyszín kuckósága adták az ihletet. Később azonban új értelmet kapott a név: Csillag - a baba, akit vártok és Kuckó - az anyaméh.

  

Mi a termékenység örömét, a gyermekünket nem az alternatív módszereknek köszönhetjük, de ezeknek köszönhetek számos felismerést. Rengeteget tanultam magamról, a családomról és a gyermekemről, a tudattalanban rejlő blokkokról, a sejtszinten tárolt emlékekről, a hozott mintákról, programokról. Olyan tapasztalatokat szereztem, amik alapján meg vagyok arról győződve, hogy ezek az alternatív módszerek alkalmasak lehetnek a gyermekáldást gátló tényezők oldására, a termékenység előcsalogatására.

 

2017-ben elvégeztem a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológiai Intézetében a Mentálhigiénés segítő szakember szakot, hogy az ott tanultakat is beépíthessem a hivatásomba. Ennek gyümölcse a módszereink között megtalálható Vörös Fonal csoport.

2018-ban ezt követték a következő képzések: mediátor-, gyászcsoportvezető- és germekágyas segítő képzés.

 

 

 Kislányunk lombikbaba. Nem állíthatom, hogy a lombikozás nem jó, hiszen – hála az orvostudománynak – lett egy gyönyörű gyerekünk. Biztosan állíthatom viszont, hogy a mai nyitottságommal és ismereteimmel mindenképpen először az alternatív módszerekhez fordulnék. Gyökerénél fognám meg a problémát.  Azért, hogy ne terheljem gyermekemet a hozott feladataimmal, kíméljem a szervezetemet és lelkileg is segítsem úgy a magunk, mint gyermekünk életét, fejlődését. 

 

 

 

Ha pedig a szervi tünetek, betegségek miatt már csak a mesterséges megtermékenyítés, a lombikbébi-program jöhetne szóba (mint ahogy ez nálam így is volt), mindenképpen figyelnék a lelki reakcióimra is, igénybe vennék szakszerű mentális, lelki támogatást. A lombikkezelések nagyon meg tudják terhelni a testet, leket, szellemet, egyaránt.

 

Ha megtisztelsz bizalmaddal, tudunk személyesen is találkozni egy őszinte beszélgetésre, szívesen leszek segítségedre.

 


Szeretettel várunk a CsillagKuckóban,
Varga Katalin
alapító, lombikos anyuka, meddőségi mentálhigiénés segítő
vargakatalin.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 Munkatársunk »