Varga Katalin

Sorstársi segítő beszélgetésre hívlak szeretettel.

Várlak a Vörös Fonal és a Párban a családért csoportokban is.

 

 

A CsillagKuckó megálmodója és alapítója vagyok. A nehezített babavárás lejtőit és három meddőségi centrumot megjárt, lombikkezelésben résztvett, mára boldog anyuka. Mentálhigiénés szakember, empatikus, odafigyelő, meghallgató egykori érintett, sorstárs.

 

Nem arról szeretnék beszámolni, hogy hogy figyeltem a lombik mellett a lelki háttérre, hanem, hogy hogy nem. És ennek mi lett az ára. Pont ezért gondolom, hogy nagyon fontos a nehéz, fájdalmas fizikai folyamatokat lelki segítséggel kísérni. 

Segítő beszégetésre hívlak szeretettel.  Meghallgatlak, figyelek rád, néha kérdezek. Összerakunk valamit együtt.

 

 

 

 

Az eddigi beszélgetős tapasztalataim alapján mindig sok közös szálat találunk vendégeimmel.

Nem adok "jótanácsokat", nem sürgetlek, nem írok elő semmit, nem beszéllek le semmiről és rá sem semmire. Nem mondom, hogy "ne görcsölj rá" és "engedd el" - vagy, legalábbis nem "úgy" mondom.
Két komoly szó- és érzet-ellenségünk van: stressz és félelem. Ezek oldása már elkezdődhet egy ilyen  beszélgetéssel.

 

 

 

Beszégetéseink kísérője lehet egy csodás asszociációs kártya-sorozat is, az OH-kártyák.
Ezek a kártyák nagyon hatásos módon segítik az elmélyülést, önmagunk megismerését, a saját tudattalan folyamatainak feltérképezését. Kokrétan, "képet" kaphatunk saját állapotunkról, félelmeinkről és vágyainkról.

Az OH elnevezés a felismerések, az AHA-élmények asszociációját rejti magában (németül és angolul a csodálkozás inkább "Ohhh...").

A kártyákat - ha úgy hozza a helyzet - megmutatom neked és segítek ráérezni, hogy neked segítség lehet-e a kártyás belső munka.

 

 

 

Olyan belső munka, amit együtt meg is beszélünk, ahol segítő kérdésekkel kísérlek az értelmezésben, ha elakadsz. Nagyon sokan szeretik ezt a módszert, én magam is rengeteget tanulok az OH-képzéseken, ám nem mindenki érzi jól magát "kártyás helyzetekben", ez esetben nem használjuk.
A lényeg, hogy TE érezd jól magad, mert itt most TE vagy fontos.

Az OH-kártya módszerét Moritz Egetmeyer humanisztikus pszichológus és barátja, Ely Raman festőművész dolgozta ki. A kártya szakmai segítőként való használata pszichológusoknak, kineziológusoknak, trénereknek, tanároknak, egyéb segítő szakembereknek külön OH-kártya instruktori képzés és kellő önismeret mellett ajánlott.

 


 

Bővebben itt olvashatsz rólam.

  

Itt találhatók média-megjelenéseink.

  

Várlak szeretettel és köszönöm a bizalmad.

 

Varga Katalin
vargakatalin.hu