Gyászfeldolgozás Módszer® - egyéni program

A Gyászfeldolgozás Módszer® jótékony hatása a termékenységi problémák
és a nehezített gyermekáldás élethelyzetében

 

 

 

 

A veszteség, a gyász és a fájdalom a szívekben hagy nyomot. Ott is tud majd gyógyulni.

 

A 7+2 alkalmas cselekvésprogram segítségedre lehet a feldolgozásban, a fellélegzésben és a változásban.

 

 

 

 

 

    

Amikor rövidebb-hosszabb tervezgetés után örömmel belevetjük magunkat a családalapításba, hiszen mi sem természetesebb ennél, ám a vágyott gyermekáldás nem következik be, hirtelen rengeteg negatív érzelem önt el bennünket:

értetlenség, türelmetlenség, düh, frusztráltság, irigység, bénultság, félelem, üresség, csalódottság, kétségbeesés, bűntudat, tehetetlenség, elszigeteltség, szégyen, magány, kilátástalanság, bizonytalanság, lelkiismeretfurdalás, hiány, kontrollvesztés, … és biztosan van még jónéhány és ezek keveréke. Miközben itt-ott, egy újabb orvosi lehetőség kapcsán, egy következő ciklusban újabb reménysugár is látszik … Igazi érzelmi hullámvasút.

Mit veszíthetünk ilyenkor?
Egy idilli jövőképet, egy álmot, reményt, szeretetet, szerethetőséget, időt, párkapcsolati-,  családi- és baráti dinamikákat, lehetőséget, kiteljesedést, bizalmat. Nagyon sok energiát. A magunkhoz való kapcsolódást.
Nagyon sok esetben embriókat, magzatokat, kisbabákat.

Az életünk e nehéz élethelyzet nélkül is tele van veszteséggel, ezek a normatív veszteségeink.
Ilyen például idős vagy beteg rokonunk, ismerősünk elhalálozása.
Családi kapcsolatok átalakulása.
Szakítások, barátságok megszűnése.
Munkahelyek elvesztése.
Sok minden lehet, ami valaminek a veszteséggel átitatott átalakulása.
Ezeket és az ehhez hasonló veszteségeket önmagukban is nehéz feldolgozni.

Ha ilyenekre még ránehezedik egy általunk szinte kézbentarthatatlan és kontrollálhatatlan életesemény, mint a nem várt gyermektelenség, minden összeadódhat, a helyzet még nehezebbé és elviselhetetlenebbé válhat. Ha már mindennapi életünket negatívan befolyásolja az emiatti stressz, az már krónikussá is válhat.

Sokszor az idő - amelyből a nehezített gyermekáldás útján amúgy is kevés van - egyedül nem segít.

Tenni kéne valamit. De mit? És hogyan?

A Gyászfeldolgozás Módszer® is nyújthat ebben segítséget.
Ez egy hétállomásos, az Amerikai Egyesült Államok Gyógyulás a Gyászból Központjából érkező és Magyarországon is honosított cselekvésprogram, melyben egy képzett és felkészült Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista kísér az utadon. Vele együtt tematikusan beszélheted át a fájdalmaidat, majd a program egy bizonyos pontján megláthatod, megérezheted, ebben a folyamatban mi segítene neked a legtöbbet: maga a beteljesületlen gyermekáldás veszteségének, esetleg magzatod vagy kisbabát elengedésének vagy egy teljesen más, korábbi és feldolgozatlan, ám téged eddig tudattalanul is gátló, másik életeseményednek, veszteségednek a feldolgozása.

A hét alkalom valójában 7+2. A 0. és a végén a +1. találkozó díjmentes.
Az első alkalom előtt van egy díjmentes megismerkedés és előkészítő beszélgetés a kísérőddel - ekkor felteheted esetleges kérdéseidet is. Azután jön a 7 alkalom munka, majd az utolsó találkozó után van a díjmentes lezárás, búcsúzás.

Az ajándéka ennek a programnak, hogy ezzel nincs vége. Megtanulsz egy olyan módszert, aminek segítségével ezután te magad is végigmehetsz a veszteségeid listáján és rétegenként tisztíthatod a lelkedet, ami megkönnyebbülést és gyógyulást hozhat neked. Azzal, hogy néhány korábbi veszteséged a helyére kerül a szívedben, helyet csinálhatsz a lelkedben valami új befogadására.

 

Furcsa lehet, hogy miért hívjuk ezt GYÁSZ-feldolgozásnak. Hiszen az a képzetünk, azt tanultuk, hogy a gyász halálesetek kapcsán keletkezik. Alapvetően igen. Ám mivel beteljesületlen vágyaink, álmaink és terveink, az életünket alapvetően megváltoztató események valami előzőnek ez elengedését jelentik, ez a változás veszteségként jelenhet meg, ami gyászfolyamatot indíthat be testünkben, lelkünkben.
Valahogy így van ez: minden gyász veszteség, de nem minden veszteség klasszikus gyász. Ám a testi-lelki reakció mindig egyfajta gyászfolyamat.

Fájdalmaink a szívünkben keletkeznek. Ott is fognak gyógyulni. A Gyászfeldolgozás Módszer® ugyan egy cselekvésprogram, azaz dolgozni kell vele és benne, de a hatása, a gyógyulás a szívben-lélekben történik.

 

Szívből kívánjuk mindenkinek a testi-lelki gyógyulást, a fellélegzést és a változást.


 Munkatársunk »