Babák, akik ...

A CsillagKuckó 2013-as életre hívása óta itt gyűltek azoknak a babáknak a fotói, akik szülei, elsősorban anyukái, megtiszteltek bennünket bizalmukkal. És megtisztelték ezzel magukat is, hogy nyitottsággal néztek szembe saját életükkel, nehézségeikkel, hogy aztán ők is életre hívhassák babáikat.


Az azóta eltelt években a CsillagKuckó alapítójaként, lombikos anyukaként és mentálhigiénés szakemberként én is nagyon sokat tanultam.
Legfőképpen megtanultam azt, hogyan érdemes a saját értékrendem mentén leginkább magamnak megfelelni és jól lenni magammal.
Sokat tanultam a CsillagKuckó vendégeitől is, munkatársaimtól is. Sokszor fájdalmak és csalódások árán is.

Hála a közös munkának, a jó kapcsolódásoknak és a titkaikat ránk bízó, őszinte vendégeinknek, sok baba született 2013 óta. Sok anyuka írta meg nekünk boldogságát, néhányan küldték is babájuk fotóját. Sokszor pedig véletlenül, nem is anyukától, hanem valahogy máshonnan kaptunk hírt új kis Földlakók létezéséről. Néha-néha megszólítottam egy-két anyukát, kérdéssel és kéréssel fordultam hozzájuk, hogy engedélyezik-e gyermekük fotójának megjelentetését.

Nagyot tanultam akkor is, amikor egyik vendégem azt mondta, köszöni, hogy bevallhatja végre magának, hogy ő nem is akar babát. Ez is egyfajta „siker”. Neki siker, mert másfajta beteljesülést kapott magától. Egyfajta önmagára találást. Ő így lett boldog, neki így lett kerek az élete.
És ezt hogy örökítsem meg a babafotók között?

Egyszer csak arra jutottam, hogy nem szeretnék gyermekfotókat marketingcélokból feltenni a honlapra. Nem szeretnék más emberek kincsével ékeskedni. Ne legyenek a friss és ropogós kisbabák már életük elején reklámarcok. Tudok én másképp is hitet és erőt adni azoknak, akiknek szükségük van segítségre.

Szeretnék és tudok hiteles lenni úgy, ahogy vagyok – azért, amit csinálok. És főleg azért, AMIÉRT csinálom.

Bízom benne, hogy továbbra is bíznak bennünk és a közös munkában azok, akik ránk találnak.

Minden emberi és szakmai erőnkkel, tudásunkkal és szeretetünkkel azon vagyunk, hogy segítsünk.

Őszinte együttérzéssel és szeretettel,

Varga Katalin
meddőségi mentálhigiénés segítő szakember,
a CsillagKuckó megálmodója és létrehozója,
lombikos anyuka
www.vargakatalin.hu

 

ui: egy képet azért megengedek magamnak, mert saját - 2009 tavaszáról