Antall Gabriella

Kineziológiai-alapú stresszoldás és életvezetési tanácsadás

5+1 alkalmas feltáró és útkereső csomag OH-kártyákkal
Csillagösvény - Asztrológiai alapú önismeret

 

 

 

 

 

Pályafutásomat filmes, filmkészítő szakemberként kezdtem. Több mint 25 éven át asszisztáltam többségében játékfilmek elkészültéhez.


15 éve kezdtem lélektannal foglalkozni. A Mandala Természettudományi Oktatási Központban tanultam pszichológiát, itt transzperszonális életvezetési tanácsadó kompetencia-igazolással végeztem.

Ezután egy gyorsabb, test és lélek egységére épülő és hatékony segítő módszert keresve kezdtem el kineziológiát tanulni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldások során az alkotó képzeletnek kiemelt szerep jut, a közösen létrehozott, pozitív "belső filmek" segítenek lebontani az egy-egy eseményhez kötődő negatív érzelmi töltést.
Ezekben a folyamatokban sokat merítek eredeti szakmámból is, amit alapvető iskolámnak tartok.
Számtalan film forgatása során, az adott történetek megjelenítése közben különböző emberi sorsok, érzelmi történetek mélységében - magasságában élhettem. Tanulhattam különböző szemléletű, személyiségű rendezők instrukcióiból, világlátásából, életszemléletéből.
Megfigyelhettem a színészeket, amint azonosulnak egy külső karakterrel, bele-beleszőve saját tapasztalataikat, megmutatva valós érzelmeiket. Átélhettem, hogy mindnyájan máshogy értünk egy-egy mondatot, máshogy értékelünk egy konfliktust, mást és mást jelent egy-egy történet, de ha végül megszületik valami igazi, az mindnyájunkat egyformán megérint.


Ebből a világból a lélektan felé, mint sokakat közülünk, a saját megoldatlan helyzeteim vittek, magam is válaszokat kerestem a miértjeimre. A gyermekvállalással nem volt problémám, miután eldöntöttük, hogy babát szeretnénk, hamarosan meg is fogant a fiam, akit boldogan, áldásként vártam. Ő most már 23 éves. Számomra az ezt követő évek hoztak komoly nehézségeket. A nem egyértelmű, kiszámíthatatlan helyzetek rendkívüli módon felerősìtették alapvető bizonytalanságaimat, ebből adódóan súlyos konfliktusokat, értetlenségeket éltünk meg, rengeteg görcsön, megfelelési kényszeren, bűntudaton át bukdácsoltam. Sok szorongást, veszteséget tapasztaltunk meg egymással, különösen válásom idején.


A tanulás, az önismereti munka, különböző pszichológiai és kineziológiai terápiák segítettek megérteni, mi és miért történik velünk, segítettek elfogadni azt, amin már nem tudtam változtatni és talán felismertem, mi a dolgom, mi az, amit valóban tenni tudok.

Ezért a hozzám forduló, hasonló problémákkal küzdő édesanyák okán és személyes tapasztalataim miatt is, amikor a meddőségről, a késlekedő gyermekáldásról gondolkodom, akkor minden stresszével és szorongásával együtt az esetleges lehetőséget látom. Lehetőséget arra, hogy a várakozás kényszerszünetében átgondolható, felfedezhető és megfejlődhető legyen minden olyan belső gátló tényező, amely később akadályt jelentene egy boldogan, kiegyensúlyozottan megélt anyaság és családi élet hétköznapjaiban. Hiszen a szülő-gyerek kapcsolat életünk legalapvetőbb kötődése, legalapvetőbb tükre...


Amikor egy kisbaba megfogan, az érkező élettel együtt más is megszületik. Megszületik egy édesanya és egy édesapa is. Megszületnek a szülők. Talán a baba késlekedése megadja a lehetőséget, hogy előbb „kihordjuk”, felneveljük magunkban a kiegyensúlyozott édesanyát, édesapát és olyan szülők szülessenek, akik bíznak önmagukban, elfogadják gyengeségeiket, szeretettel, tisztelettel élik az életet és nyitottan fogadják a hétköznapi csodákat....merthogy mindenek felett világképünket örökítjük gyermekeinkre.


Megtiszteltetésnek veszem és köszönettel fogadom, ha segíthetek ebben.

 

Antall Gabriella
kineziológus, életvezetési tanácsadó

 


Végzettségek, képzések:
Mandala Természettudományi Oktatási Központ - Transzperszonális életvezetési tanácsadó kompetencia-igazolás, akkreditált képzés
Kineziológia One Brain - Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ETI-vizsga)
OH Kártya Magyarország - OH-kártya instruktor
Életünk Térképe Asztrológia Iskola, 2 éves képzés - asztrológus, sorselemző tanácsadó
Napfogyatkozás Egyesület - Gyászcsoportok vezetésének gyakorlata c. akkreditált továbbképzés