Segítő mentálhigiénés beszélgetés egy egykori sorstárssal, a CsillagKuckó alapítójával

 

 

 

Varga Katalin, a CsillagKuckó megálmodója és alapítója vagyok. A meddőség lejtőit és három meddőségi centrumot megjárt, mára boldog anyuka. Mentálhigiénés segítő szakember, empatikus, odafigyelő, meghallgató egykori sorstárs.

 

 

 

 

Néha kérdezek is. A kérdések tágítják látóterünket és lehetőséget adnak a tisztábban-látásra. Akár más nézőpontból is engednek látni. Sokszor közelebb visznek egy kimozduláshoz és egy megoldáshoz. A megértéshez.


Te is kérdezhetsz tőlem, szívesen veszem. Igyekszem mindenre a neked megfelelő és téged tovább lendítő választ adni, hogy azzal is segítsek.


Előfordulhat, hogy pár másodpercig hallgatunk. Senki nem mond semmit. Lehet, hogy a bölcsesség csendjében is találunk közösen valami előremozdítót. És ezt vagy megbeszéljük utána, vagy csak hagyjuk beépülni.

 

Nem ítélkezem, nem alkotok véleményt, meghallgatlak és jelenlétemmel támogatlak. Aztán, ha úgy adódik, együtt lépünk tovább. Mindenkivel onnan, ahol és amiben éppen van. Teljesen mindegy, hogy rajta vagy-e már a mesterséges megtermékenyítés, az inszeminációk és lombikkezelések útján vagy nem. Mindenkinek ugyanaz a célja: anyává, szülővé, családdá válni.


Beszélgetünk. Nem pszichologizálok, nem diagnosztizálok, nem írunk teszteket. Figyelek rád. Tartom neked, nekünk a teret. Nem mint barátnő, családtag, távoli rokon, szomszéd vagy munkatárs, akik „jótanácsot adnak”, hanem semlegesen, nyitottsággal, szeretettel és együttérzéssel.

 

Találkozhatunk egyszer is, és ezután segítek választani a CsillagKuckóban található módszerek közül (ahol benézhetsz az életedben lévő ok-okozati összefüggésekbe is, ha azok érdekelnek), de kísérhetlek tovább is az úton, mentálhigiénés segítőként, lehetek lelkitárs a természetes utadon vagy a mesterséges beavatkozások melett, ha ezt igényled. 

Egy olyan légkört teremtünk közösen, amiben megláthatod, megtalálhatod a saját megoldásodat. Segítek rálátni az élethelyzetedre.
Nem kérem, hogy "engedd el" és "ne görcsölj rá", mert ez a gyermekáldásra váróknak olaj a tűzre. És csak még nagyobb feszültséget generálhat. Ehelyett azt mondom, engedd meg magadnak, hogy "rágörcsölsz". Ez a megengedés máris lazuláshoz vezethet.

 

Sejtem, érzem, látom, miben vagy. Hiszen én is benne voltam. Szerencsém volt és van. És hiszem, hogy mindenkinek van megoldása. Mindenkinek a sajátja. Mint ahogy mindannyian egyediek, megismételhetetlenek és értékesek vagyunk.

 

 

 

Várlak szeretettel, ha úgy érzed, segíteni tudok neked.

 

Köszönöm a bizalmad,

Varga Katka

 

 

 

 

 

 

„A valódi empátia azt feltételezi, hogy teljes lényemmel a másikra figyelek annak érdekében, hogy tisztelettel és alázattal megértsem, mi történik benne. Megadom neki a teret és az időt arra, hogy teljes egészében kifejezhesse magát. Nemcsak megértem az eszemmel, de teljes lényemmel jelen vagyok, előítélet és kritika nélkül. Ha létrehozom ezt a minőségű jelenlétet, akkor képes leszek az eddig megérthetetlent is megérteni. De jó, ha tudom: csak azt vagyok képes a másikban megérteni, elfogadni, megbocsátani, amit önmagamban már felfedeztem és valamilyen szinten elfogadtam.”  /Rambala Éva/

 

 

 

 

 Munkatársunk »

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!