Jóga a várandósságért program

2015 tavaszán egy nagyon kedves hölgy kereste meg a CsillagKuckót. Ekkor már kétgyermekes anyuka volt. Azt tervezte, hogy olyan nőkön segít tudásával, tapasztalatával, akik már régebb óta várnak kisbabájuk megfoganására. Ő maga is majdnem lombikközpontba fordult segítségért, amikor már 2 éve vártak férjével a gyermekáldásra. Aztán egyszercsak spontán megfogant a kisfiuk. Majd nemsokára második gyermekük, kislányuk is megszületett.
2015 őszén
indítottuk az első Jóga a várandósságért - Nulladik trimeszter csoportunkat, ami azonnal nagy sikernek örvendett: két várandósságnak a csoportfolyamat alatt örülhettünk, kettőnek pedig közvetlen utána. Babák - spontán is, orvosi segítséggel is. Kinek mire volt szüksége fizikailag. A fél csoport anyuka lett. Lelkileg, érzelmileg és önismereti útján pedig mindenki erősödött, gazdagodott.

A program "anyja", kezdeményezője azóta már külföldön él családjával, harmadik gyermeküket várják 2018 nyarára. 

A program pedig ment is, maradt is: a hölgy külföldön is folytatja küldetését, mi pedig a CsillagKuckóban mentünk tovább az úton, hálával és köszönettel, valamint mindig pici módosítással, frissítéssel és alkalmazkodással az aktuálishoz. 

Programunk a 2018 februári csoportzárás után jelenleg szünetel, hamarosan jelentkezünk.


 

 

 

 

Kinek / mikor ajánlott a Jóga a várandósságért program?


• Funkcionális meddőség esetén, ha nincs orvosi oka, mégis késik a gyermekáldás.
• Hormonális problémák, kiegyensúlyozatlan ciklus, szervi elváltozás, azaz organikus meddőség esetén.

A női szervek betegségei - endometriózis, mióma, policisztás ovárium (PCO) - pszichoszomatikus tünetek;

a stressz oldásával, célzott mozgással, fókuszálással, légzés-technikákkal enyhíthetők, vagy akár megszüntethetők - erre orvosi bizonyítékok vannak.

• Mesterséges megtermékenyítés résztvevőinek (figyelembe vesszük, hogy hol tartasz az inszeminációkkal, illetve a lombikkezelésben, lombikprogramban)

• Tehát, várjuk azokat a hölgyeket, akik párjukkal már régebb óta vágynak a gyeremkáldásra, de egyelőre még akadályokba ütköznek - akár a természetes úton, akár már a mesterséges segítségeket igénybe véve.

 


A háromórás komplex foglalkozásokon a könnyed fizikai gyakorlatok, a kismedencei, női reproduktív szervek átmozgatása, a légzésgyakorlatok és relaxációk mellett fontos szerepet kap a női beszélgetős kör: a saját érzelmek, élmények megosztása, az együtt sírás-nevetés és a többi résztvevő történetének tudatos befogadása, az igazi sorstársiság.
Ez egy olyan tanulási folyamat, ami segít abban, hogy közelebb kerülj önmagadhoz, az autentikus érzéseidhez, ami a csoporton kívül is segíti a kapcsolataid elmélyülését.