Jóga a várandósságért program

 

Jóga a várandósságért - Nulladik trimeszter csoport

 


 


Ebben a háromhónapos folyamatban a befogadó, megengedő Hold minőségünket erősítjük. A szelíd és áramló, speciálisan kifejlesztett nőijóga gyakorlatokkal oldani tudjuk a mindennapok és a babára várakozás feszültségét. A testgyakorlatokon keresztül megtanulunk figyelni magunkra és arra, hogy mi a jó a testünknek, a lelkünknek.

 

 

 

 

 

 • Hangsúlyosan foglalkozunk a csípővel és a kismedencei szervek területével.  A speciális bemelegítéstől kezdve figyelmet szentelünk ennek a területnek, hogy a vérbőség fokozásával segítsük a női szervek regenerálódását, gyógyulását. A nőijóga gyakorlatokkal növeljük a csípő mobilitását, ami pozitív hatással van a petefészkek és a méh egészségére. A záróizom-gyakorlatok hatására nő az orgazmus- és a fogamzóképesség, erősödnek a medencealapi izmok és a hüvely izomzata, ami könnyíti a szülési folyamatot és az utána következő regenerációt. A gyakorlatok a hormonrendszerre és az idegrendszerre is pozitív hatással vannak, amik segítik a fogantatást. A női szervekre helyezett fókusszal növeljük a tudatosságot ezen a területen. Jobban fogod érezni, ami jó neked, ami segít és használ.
 
 • A kiegyensúlyozott nyugalom állapotát légzőgyakorlatokkal és relaxációval támogatjuk, amik az energetikai rendszeredre is hatnak, így feltöltődsz. Ez segít megőrizni az egyensúlyt a kihívásokkal teli időszakokban.
 
 • És mert nők vagyunk, egymás közt, beszélgetni is fogunk. Együtt örülünk, támogatunk, gyógyulunk-gyógyítunk, sírunk, erőt adunk egymásnak, mikor mire van szükségünk. Emlékeztetjük egymást a női minőségünk magjára, ami a befogadás.

 


Kinek / mikor ajánlott a Jóga a várandósságért program?


• Funkcionális meddőség esetén, ha nincs orvosi oka, mégis késik a gyermekáldás.
• Hormonális problémák, kiegyensúlyozatlan ciklus, szervi elváltozás, azaz organikus meddőség esetén is.

A női szervek betegségei - endometriózis, mióma, policisztás ovárium (PCO) - pszichoszomatikus tünetek;

a stressz oldásával, célzott mozgással, fókuszálással, légzés-technikákkal enyhíthetők, vagy akár megszüntethetők - erre orvosi bizonyítékok vannak.

• Mesterséges megtermékenyítés résztvevőinek (figyelembe vesszük, hogy hol tartasz az inszeminációkkal, illetve a lombikkezelésben, lombikprogramban)

• Tehát, várjuk azokat a hölgyeket, akik párjukkal már régebb óta várják a hozzájuk érkező gyermeket, de akadályokba ütköznek az úton - akár a természetes úton, akár már a mesterséges segítségeket igénybe véve.

 

 

Miben más a program, mint egy hagyományos nőijóga-óra?


A háromórás foglalkozásokon fontos szerepet kap a saját érzelmek, élmények megosztása és a többi résztvevő megosztásainak tudatos befogadása. Ez egy olyan tanulási folyamat, ami segíti a résztvevőket abban, hogy közelebb kerüljenek önmagukhoz, az autentikus érzéseikhez, ami a csoporton kívül is segíti a kapcsolataik elmélyülését.

Speciális mozgásterápiás - bodywork - gyakorlatok, vezetett relaxációk és csoportos coaching kapnak teret, amik egy normál jógaóra időkeretébe nem férnek bele.

 

A csoportban a nyitás, befogadás, megengedés témájával foglalkozunk fizikai (ászanák és gátizom torna), energetikai (légzőgyakorlatok), és lelki (mozgásterápia, vezetett relaxációk, megosztás / átbeszélés) szinten.

 

 

 A Jóga a várandósságért csoportos program 3 hónapon keresztül, 13 hétig tart, heti 1 alkalom csoportos, valamint az egész folyamat alatt 1 alkalom egyéni, teljesen személyre szabott konzultációt tartalmaz.

 

Kívánjuk, hogy legyen ez a 3 hónap a nulladik "trimeszteretek" és kövesse a programot, saját belső munkátokat a várandósság 3 trimesztere, az áldott 9 hónap.

 

 


A KÖVETKEZŐ CSOPORT INDUL: 2017.  november 23. csütörtök

89.000 Ft / 13 csoportos alkalom + 1 egyéni, személyre szabott konzultáció, egyeztetés alapján,

13 héten át, hetente egy este, csütörtökönként 18:00-21:00

(részletfizetés lehetséges)
Facebook-esemény ITT

 

 

Itt tudsz jelentklezni, ha megszólított a lehetőség:

info@csillagkucko.hu

06-20-2892-582

 


 

 

VÉLEMÉNYEK, VISSZAJELZÉSEK:

 

Olvassátok egyik korábbi résztvevőnk, mára boldog anyuka teljes blogját ITT.
Érdekes: a 13 hét élménye 9 részes lett a blogírásban. Nem szándékosan, hanem így alakult.
9 - ahány hónap a várandósság.

E blog írója, Gabi, a lenti CSODA egyik megélője:

 

 

 CSODA


 2016. december 1-én megszületett Sára és Kolos.

 

Aki olvas minket és ezt a fotót látja, tudja ...
Gabi és Kata története ez - és ez a kép már az "övék" :)
A két anyuka 2015 novemberében találkozott a CsillagKuckóban a Jóga a várandósságért programon. Soha azelőtt nem látták egymást. Kiderült, hogy ugyanabba a meddőségi központba járnak, sőt, az orvosuk is ugyanaz. Nálunk jógáztak, lélegeztek, befelé figyeltek, relaxáltak.

 

 

 

Kata és Gabi barátok lettek és jól egymásra hangolódtak.

Olyannyira, hogy 2016 márciusában, egy-két héttel a jóga-program vége után egy nap különbséggel történt a petesejtleszívásuk. Emlékezzünk: ugyanabban az intézetben, ugyanannál az orvosnál ...

A visszaültetés pedig ugyanazon a napon, egymást szorosan követve a műtőben, tudtak is egymásnak szurkolni. Ezután rengeteg megosztott boldog pillanat, és persze, sok kis közös para, nomeg a további közös kismama-jóga.

A történet már eddig is eléggé egymásra-hangolódós, de aztán azt is megtudtuk 2016 november végén, hogy mindkettejüket saját nőgyógyásza december 1-re jegyezte elő császármetszésre. Ha az orvos itt is ugyanaz lenne, és mindez ugyanabban a kórházban történne, mondhatnánk, hogy megszoktuk ... De nem - ez a két anyuka még két külön kórházban, két különböző orvosnál is tud azonos eljárással, egy napon szülni! Vagy talán a két kicsi lélek hangolódott ennyire egymásra?

Kolos anyukája ehhez: "Végülis, valahonnan egy helyről hívogattuk őket."

Sára és Kolos gyönyörű babák. Kolos 2016. december 1-én 09:17-kor, Sára pedig 09:48-kor született.
Sok szeretettel gratulálunk az anyukáknak és apukáknak gyermekeikhez , a kicsi jövevényeknek pedig fantasztikus szüleikhez.
Csudajó volt párhuzamosan követni két család születését. Hála és köszönet ezért.
Kata, Gabi - köszönjük a folyamatos és hűséges visszajelzéseket és hogy veletek lehettünk.
 .....  És köszönjük azt a 2017 márciusi szombat délelőttöt, ahol nyolc nőnek adtatok reményt és erőt egy szép, őszinte és mély inspiráló beszélgetésben a továbblépéshez - miközben a ti 3 hónapos gyermekeitek először voltak otthon nélkületek, apukáikkal.  

 

 

Másoktól:


 • "Kezdetekkor - az első sikertelen lombik után, letörve - kicsit aggódtam, hogy 3 hónapon keresztül minden hétfő estére, ráadásul 3 órára 'elkötelezzem' magam ... Most azt mondom, életem legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem! Nagyon jót tett minden pocikámnak!!! Minden hétfőt úgy vártam, mint a Karácsonyt!!!" (freudi elírás: minden pocikámnak :) )


 • "Ajánlom ezen foglalkozást minden olyan hölgynek, aki olyan 'kicsit kattant'-ként él, mint ahogy én. (kattant: sarkos, rendmániás, naptárszerűen élő, maximalista) Nagyon jó kilépni ebből a saját világból és érezni a lágyságot, ami körülvesz ebben a közegben."

 

 • "Nagyon jó és hasznos kezdeményezésnek tartom ezeket a foglalkozásokat. Az évekig tartó (sikertelen) orvosi kezelésekben az ember elfárad, elbizonytalanodik, magára marad és félve mondom, de néha már-már feladja. Sokat segíthet, ha olyan emberek között mozogsz, akik tudják, hogy miről beszélsz, hasonló cipőben járnak, mint te. Nem kell szégyenkezned magad miatt. Nem számít, hogy milyen a tested, milyen ruhában vagy, van-e rajtad smink, csapzott-e a hajad. Mert itt nem ez számít. Hanem az, hogy ott legyél lélekben, megnyíljál. Megnyílj mások előtt és legfőképpen magad előtt.
  Itt bejársz egy utat, ami felismeréseket és lehetőségeket hoz el számodra, ha nyitott vagy rá és készem állsz befogadni. Az oktató nem mondja meg, hogy mit csinálj, mit gondolj, hogyan érezz. Kérdéseivel finoman terelget és az arra adott válaszoddal te magad jössz rá arra, hogy merre is kell tovább haladnod. A program természetesen nem garantálja a babát. De azt gondolom, ha az ember sokkal közelebb kerül önmagához, lépéseket tesz azért, hogy minél jobban megismerje, hogy mire vágyik, mire van szüksége, valójában mit is akar, már nagyon sokat tett önmagáért, mint nőért és anyáért. Mert mindannyian anyák vagyunk, csak nekünk még nem érkezett meg a Babánk."
  (E sorok írójának a csoportfoglalkozások végén történt a lombikkezelése. Nagy-nagy öröm: a teszt pozitív lett és anyuka ikrekkel várandós, férjével két babát várnak  ♥♥ )


 • "A 'Jóga a várandósságért' több mint amit a neve sejtet. Nem csak jóga és nem csak várandósság, hanem beszélgetések, nevetések, néha sírások, tánc, nőiség, nőiesség, kapcsolat. Kapcsolat magunkkal, párunkkal, gyermekünkkel. Zárt csoport, ahol nem vagyunk egyedül a problémánkkal, ahol meghallgatást és segítséget kapunk. Akkor jelentkeztem a Csillagkuckóba, amikor egyik reggel észlelvén, hogy már a sokadig próbálkozás sem sikerült, annyira sírtam, hogy levegőt sem kaptam. Még ott a fürdőszobában megírtam az e-mailt (határidőn túl). Nem tudtam mi lesz, hogy lesz, csak éreztem, hogy kell valami, ami segít kimászni a gödörből. Segített, sőt. Eljutottam odáig, hogy már nem akarok küzdeni a babáért, csak békében figyelni és várni, hogy a saját tempójában érkezzen.
  Köszönöm a tanáromnak, hogy velem volt ez alatt a 13 hét alatt, és annyit tudtam tőle tanulni – magamról."

 

 • "Nagyon szépen köszönöm a tegnapi programkezdést.
  Régóta nem adtam meg magamnak az "én-időt", ahol nemcsak letudni akartam a helyzetet. Most hagytam, hogy vigyen a lélegzetem és tudtam mélyről lélegezni, amivel igazán tud távozni, aminek mennie kell... Köszönöm!
  Az, hogy ott voltál velünk (*), szerintem mindenkit még jobban megnyugtatott. Nekem elsőre az a legfontosabb egy új helyen, hogy azt érezzem, a képviselője (legyen az orvos vagy kezelő vagy olyan személy, mint Te) úgy higgyen a "munkájában", hogy kétség se maradjon, jó kezekbe kerültem. 
  Itt a három óra (ami szempillantás alatt eltelt) minden perce ezt adta. 
  Köszönöm! 
  A sok-sok érzés közül, amit még erősen éreztem, hogy kortalanok voltunk. 
  Enikővel (**) együtt mondtátok, mennyi idősek vagytok. Az állam esett le! Sem rólatok, sem a többiekről nem tudnám megmondani a kort.
  Ott pedig az volt a jó, hogy nem is számított. Az csak egy szám. Nincs összefüggésben azzal, hogy érzem magam, és mit is érhetek el. :-)
  (Nem kaptam az arcomba, mint az orvosnál, hogy 38 évesen statisztikailag 10 petesejtből csak 3 lesz az, ami egészséges lehet.)
  Bízom benne, lesz olyan, akinek az a pár sor segíteni tud a döntésben, és elindul a CsillagKuckó felé."
  (*) Varga Katka - alapító sorstárs (az első alkalmon bent vagyok veletek az ismerkedésen)
  (**) Herold Enikő programvezető

 

 • "Hosszú, és a sikertelen babavárás szomorúságával teli út után talált rám a CsillagKuckó egy kedves barátnőm segítsége által. Hálás szívvel köszönöm, hogy részese lehettem a programnak.
  A várandósságért szól a megnevezés, de sokkal többet kaptam, mint gondoltam volna. Nemcsak a várandósságra vagy az anyaság elérésére való iránymutatást, hanem egy magamról való ismeretet is. Számos olyan hasznos tudással szintén gazdagodtam (jóga, légzéstechnika, gátizomtorna, a varázslatos zene, tánc és mozgás, személyes és csoportos beszélgetés, relaxáció, képolvasás, és még sorolhatnám), amelyek életem végéig elkísérnek, és nem csak egy időszakra szólnak.
  A program részei egy egységet képeztek. Egy kerek egészet. Mintha egy hosszú adventi naptárat nyitogattunk volna… mindegyik ablak mögött más és más meglepetés, és várakozáson felüli meglepetés volt. Mindegyiktől csak kaptam, mindegyikben ott tudtam lenni, és meg tudtam élni az énidőt.
  Enikő fáradhatatlan mosolya, türelme, kedvessége, és nem utolsó sorban a kimeríthetetlen ismeretanyaga vezetett és kísért a három hónapon keresztül, amiért ezer köszönet neki.
  Továbbiakban, mind a magánéletben, mind a munkátokban nagyon jó egészséget, sok sikert, a programban résztvevőknek pedig boldog babaérkezést kívánok."

 

 • "A második sikertelen beültetésünk után azt éreztem, hogy semmit sem érnek a fizikai kezelések, ha lelki gátja (is) van a baba megfoganásának. Illetve, nagyon szükségét éreztem lelki támogatásnak, anélkül úgy éreztem, belebolondulok, nem tudom folytatni. A Csillagkuckót ekkor már követtem egy ideje, és örömmel olvastam az első jógaprogram sikeréről. A másodikra jelentkeztem is, nagyon jót tettek az irányzott, női szerveket megmozgató gyakorlatok, és a női sorsközösség támogatása. A negyedik beültetésünk sikeres lett, és megfogant a kisfiam."

 

 • "Már rögtön az első alkalommal kiderült számomra, hogy mennyire szükségem volt egy ilyen kiscsoportos-bensőséges-rendszeres "szeánszra"! Nagyon kedves és figyelmes "vezetőnk" volt, és a csapat hihetetlenül egymásra hangolódott már az első napon. Nekem nagyon tetszettek az órák felépítései, szükség volt a 3 óra hosszúságú alkalmakra, így jutott idő a beszélgetésre-megérkezésre-ráhangolódásra, a mozgásra és a relaxációra is.
  Amikor vége lett a három hónapnak, nagyon sajnáltam, hiszen olyan jó érzés volt odatartozni, ezeket a napokat hihetetlenül vártam! :)
  Számomra több apró kis újdonságot hoztak az életembe a programon elsajátítottak.
  Nagyon bízom benne, hogy a gyermekáldás csodáját mi is átélhetjük majd. Olyan jó lett volna, hogy ha már erről is be tudnék számolni, de ezek szerint mi még a ráhangolódás időszakában vagyunk...
  Összességében nagyon jó volt az egész program, köszönöm.
  Nagyon örülök, hogy résztvehettem ezen a csodálatos programon."

 

 • "Amikor terhes lettem, akkor az egyik jóga órán, megérintett egy nagyon erős érzés, egy intuíció, hogy nem vagyok egyedül. El is sírtam magamat...akkor tudtam, hogy terhes vagyok. Ez nekem csodálatos élmény volt. Köszönöm Nektek!"


 


 

 

Gyengéden mondtam a testemnek,

       "A barátod szeretnék lenni."
 Mély lélegzetet vett és így felelt:
       "Egész életemben erre vártam."

                                        /Nayyirah Waheed/


 

 

 


 

 

A jóga és a tudomány .... 

 

 

 

 

 

Tudományosabban, általában a jógáról és hatásáról ITT.

 

 

 

 

 

 

 

 Munkatársunk »