Funkcionális táplálkozás - Étrendváltoztatással az egészségért

 

 

 

“Étked váljék gyógyszereddé, s gyógyszered legyen az étked” – vallotta már Hippokratész is. És valóban: a megfelelő étkezés gyógyító erejű lehet az emésztési, hormonális és egyéb egészségügyi problémákra. Ahhoz, hogy a szervezetünk jól működjön, szüksége van megfelelő minőségű, mennyiségű és összetételű tápanyagra, vitaminokra, ásványi anyagokra.

 

 

 

 

 

Amikor ezt nem adjuk meg a szervezetünknek vagy az emésztésünk nem megfelelő, tápanyaghiányok, működési zavarok keletkezhetnek, egészségügyi problémákat okozva.
Amikor az emésztésünket, a bélflóránkat helyre tesszük, és a szervezetünket a megfelelő tápanyagokkal tápláljuk, ismét esélyt adunk a szervezetünknek arra, hogy az öngyógyító mechanizmusai beinduljanak és segítjük abban, hogy helyreálljon a természetes egyensúly.


Az egészség támogatásának egyik legtermészetesebb és egyben nagyon hatékony módja a megfelelő étkezés, amely nemcsak a vágyott gyermekáldásban tud segíteni, hanem a hosszú távú egészségmegőrzésben is. Ezen kívül a megfelelő táplálkozás kialakításával támogathatjuk a szervezetünket abban is, hogy a legkülönfélébb női betegségekből gyógyuljon, legyen az endometriózis, PCOS, mióma, pajzsmiriggyel kapcsolatos vagy más női probléma, ami akár meddőséget is okozhat és így a termékenységünk útjában áll.


A konzultációk során laborok és kérdőíves állapotfelmérés segítségével mérjük fel az éppen aktuális emésztési és hormonális állapotot, majd az emésztési, hormonális problémák, termékenységi célok figyelembevételével teszünk javaslatot étrendi és életmódbeli változtatásokra.

 

A kiegyensúlyozott, helyes és megfelelő táplálkozás alapja lehet egy kiegyensúlyozott lelkiállapotnak is.

 

 Munkatársunk »